سفارش تبلیغ
صبا ویژن
قدرت حاکمان پاسبانان خداست در زمین او . [نهج البلاغه]
فجر آفرینان
درباره



فجر آفرینان


انقلابی

در نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه عنوان شد:
وزارت اطلاعات پیگیر کمک عباس به موسوی/ احضار سارا شورد به تهران

 
 
حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در پاسخ به این سئوال که شبکه? الجزیره افشاگری کرده که «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین قصد دارد ?? میلیون برای ایجاد یک شبکه? رادیویی به یکی از مخالفان دولت بدهد، در صورت صحت این موضوع داشته باشد قوه? قضاییه اقدامی انجام می‌دهد؟ گفت: در این زمینه مقامات اطلاعاتی و غیره باید پی‌گیری کنند.
 
حجت‌الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری امروز خود با اشاره به فاصله زمانی ایجاد شده میان دو نشست (نشست قبلی و نشست کنونی) به برخی اخبار این روز‌ها اشاره کرد و گفت: احکام ?? نفر از مجرمان فتنه سال گذشته در دادگاه تجدیدنظر قطعی شد و برای اجرای حکم به اجرای احکام ارسال شد که احکام آن‌ها از شش ماه تا چهار سال حبس است و بعضا تعزیر شلاق و محکومیت در احکامشان پیش‌بینی شده است.

حفاظت از دانشمندان هسته‌ای کشورمان

سخنگوی قوه قضائیه در ادامه و در پاسخ به سئوالی در خصوص اقدامات قوه قضاییه در حمایت از دانشمندان هسته‌ای اظهار کرد: اینکه باید از دانشمندان هسته‌ای حفاظت شود، کار درستی است. جلسه‌ای در وزارت کشور تشکیل می‌شود که نماینده‌ای از قوه قضاییه نیز در آن حضور دارد، اگر نیاز باشد در شورای عالی امنیت ملی نیز مطرح شود، مطرح می‌شود و قوه قضاییه نیز در آنجا نماینده دارد.

وی افزود: اما قوه قضائیه وظایف دیگری در خصوص اقداماتی که اخیرا صورت گرفت، برعهده دارد، نخست اقدام کردن علیه کشورهایی که حامی این‌گونه ترور‌ها هستند که در دو مورد اخیر مشخص شد رژیم غاصب صهیونیستی تنها حامی نیست بلکه عامل اصلی به شمار می‌رود. دومین وظیفه، تعقیب و مجازات کردن مجرمان است. پرونده کسانی که مرتبط اصلی با این قضیه بودند در جریان است و امیدواریم اطلاعات تکمیل و پرونده به دادگاه ارسال شود.

 «سارا شورد» احضار شده است

خبرنگار دیگری در خصوص برگزاری زمان دادگاه سه تبعه آمریکایی و علنی یا غیرعلنی بودن آن سوال کرد و در تکمیل سوالات خود افزود، آیا «سارا شورد» در خصوص این پرونده احضار شده است؟ که سخنگوی قوه قضائیه پاسخ داد: سارا شورد احضار شده است و تاریخ دادگاه نیز‌‌ همان ?? بهمن ماه است و به تاخیر نیفتاده، مگر اینکه مورد خاصی پیش بیاید. علنی یا غیرعلنی بودن دادگاه نیز به تشخیص قاضی دادگاه است اما اصل بر علنی بودن مگر اینکه قاضی دادگاه تشخیص دهد.

داعیه‌داران مبارزه با مواد مخدر از یک قاچاقچی حمایت می‌کنند

سخنگوی دستگاه قضایی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه اعدام «زهرا بهرامی» واکنش‌هایی را در خارج از کشور به دنبال داشته، گفت: در خصوص احکام اعدام مرتبط با موادمخدر، همه اعدام‌ها الزاما باید در تهران تایید شود و به تایید رییس دیوان عالی کشور یا دادستان کل کشور برسد و این دو شخصیت باید در این رابطه نظر دهند. نکته دیگر هر حکم اعدام از جمله در خصوص موادمخدر باید با حضور وکیل باشد. البته محکوم‌علیه و وکیل مدافع نیز پس از تایید حکم می‌توانند درخواست عفو کنند، یعنی پس از تایید به سرعت برای اجرا نمی‌رود، اجازه اجرا نیز اخذ می‌شود.

محسنی اژه‌ای یادآور شد: در خصوص این خانم نیز افرادی که اعتراض کردند بدانند که این امر دخالت در امور داخلی ماست و آن‌ها حق دخالت ندارند. تعجب می‌کنیم کسانی که داعیه مبارزه با موادمخدر دارند چطور از یک قاچاقچی حمایت می‌کنند. این فرد به یک جریان قاچاق بین‌المللی وصل بوده و در امر فروش و توزیع کوکائین شرکت داشته است.

وی ادامه داد: این فرد سه اسم داشته و با پاسپورت جعلی وارد ایران شده و روزی که دستگیر شد در دو مرحله از وی مواد مخدر کشف شد که بخشی از آن، کشف ??? گرم کوکائین است. پرونده این فرد نیز همه مراحل قانونی را طی کرد، وکیل و بستگان وی نیز مطلع بودند. بنابراین اگر کسانی که داعیه مبارزه با این جرم را دارند باید از این موارد حمایت کنند.

عذرخواهی، پایان کار دو تبعه? آلمانی نیست

خبرنگاری با اشاره به اظهارنظر یکی از مقامات وزارت خارجه درخصوص دو تبعه آلمانی مبنی بر اینکه اگر روزنامه مورد نظر عذرخواهی کند این دو تبعه آزاد خواهند شد، از سخنگوی قوه قضاییه خواستار توضیح شد. محسنی اژه‌ای در پاسخ گفت: تاکید می‌کنم که بنده هیچ وقت نگفته‌ام ابزار جاسوسی همراه آن‌ها بوده است. این افراد به عنوان توریست وارد ایران شدند و اقداماتی را انجام دادند و خودشان نیز قبول دارند که کارشان خلاف قانون بوده است. این‌گونه نیست که با عذرخواهی موضوع حل شود، پرونده باید رسیدگی شده و اگر هر سه عنصر قانونی، مادی و معنوی جرم وجود داشته باشد، پرونده رسیدگی نهایی خواهد شد.

وی ادامه داد: پرونده این دو تبعه آلمانی هنوز در حال رسیدگی است و اگر جرمشان ثابت شود با عذرخواهی تمام نخواهد شد.

در ترور علی‌محمدی افرادی دیگری باید تحت تعقیب قرار گیرند

در ادامه محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره? آخرین پیگیری‌های پرونده‌ ترور شهید علی‌محمدی گفت: ما مجاز به گفتن چیزی بیشتر از آن‌چه سیستم اطلاعاتی گفته نیستیم. این پرونده در مرحله‌ رسیدگی در دادسرا قرار دارد و سیستم اطلاعاتی درخصوص مسائل اطلاعاتی آن کار می‌کند. افراد دیگری هم هستند که باید تحت تعقیب قرار گیرند.

پیرموذن باید پاسخگو باشد

خبرنگاری پرسید در زمان فعالیت در وزارت اطلاعات گفته بودید اگر پیرموذن برگردد متهم است، اخیرا اخباری درباره? رایزنی پیرموذن برای بازگشت به کشور منتشر شده است، اگر او برگردد برای رسیدگی به اتهامات او اقدامی می‌شود یا خیر؟ که محسنی اژه‌ای پاسخ داد: در مورد رایزنی ایشان برای بازگشت اطلاعی ندارم. ایشان در مورد اقدامی که انجام داده‌اند باید مورد سوال قرار گیرند اما نحوه? مورد سوال قرار گرفتن و اقدامات بعدی بستگی به این دارد که گاهی فردی اظهار ندامت و پشیمانی می‌کند و گاهی فردی بر اقدام خود مصر است که با هرکدام به نحو خاصی برخورد می‌شود.

وی در پاسخ به انتقاد یکی از خبرنگاران مبنی بر عدم دسترسی به وی در فاصله? زمانی میان نشست‌ها، عنوان کرد: تلاشمان را می‌کنیم که دسترسی آسان‌تر شود.

مقامات اطلاعاتی ادعای «الجزیره» را پیگیری کنند

سخنگوی قوه? قضاییه در پاسخ به این سوال که شبکه? الجزیره افشاگری کرده که «محمود عباس» رییس تشکیلات خودگردان فلسطین قصد دارد ?? میلیون برای ایجاد یک شبکه? رادیویی به یکی از مخالفان دولت بدهد، در صورت صحت این موضوع داشته باشد قوه? قضاییه اقدامی انجام می‌دهد؟ گفت: در این زمینه مقامات اطلاعاتی و غیره باید پی‌گیری کنند.

کمک به خانواده? زندانیان سیاسی و پاسخ سخنگو

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به این پرسش که آیا کمک معیشتی به خانواده? زندانیان سیاسی جرم است یا خیر؟ گفت: وقتی جرم سیاسی تعریف نشده است متهم سیاسی چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟ چنان‌چه فردی به مجرمی کمک کند در قانون پیش‌بینی شده است. زمانی مجرم را فراری می‌دهد، زمانی او را امیدوار می‌کند و گاهی کار جرم را تسریع می‌کند یا زمانی اقداماتی انجام می‌دهد که مجرم در جرم خود مصر‌تر می‌شود. اگر این موارد باشد جرم است. اما برحسب این‌که کمک به خانواده? مجرم چگونه باشد، به صورت موردی می‌توان نظر داد.

وی افزود: شما باید این‌گونه سئوال کنید که آیا کمک به خانواده یک قاچاقچی مواد مخدر و غیره جرم است یا نه؟ ممکن است خانواده? او هیچ تقصیری نداشته باشند و افراد مستمندی باشند اما گاهی کسانی هستند که با این هدف که قاچاقچی روحیه‌اش را در زندان نگه دارد و از مجازات نهراسد به خانواده? او کمک می‌کنند.

سخنگوی قوه? قضاییه خاطرنشان کرد: کمک به خانواده? یک مجرم در پاره‌ای موارد جرم است و در پاره‌ای موارد ممکن است جرم نباشد.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی درباره? جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام به دستور رهبر کبیر انقلاب در زمانی که این نهاد در قانون اساسی پیش‌بینی نشده بود تشکیل شد و آن‌چنان وجود چنین نهادی مورد نیاز بود که یک اصل قانون اساسی به آن اختصاص یافت اما مباحثی که مطرح کردید باید در جایگاه خود مورد بحث قرار گیرد و از موضع مجمع صحبت شود، نه از موضع سخنگوی قوه? قضاییه.

حکم اعدام یک جاسوس صادر شده است

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی درباره? مته‌مان جاسوسی و دلیل کاهش ارایه? اخبار آن‌ها از سوی سخنگوی قوه? قضاییه گفت: اگر کسی جاسوس باشد به جرمش رسیدگی می‌شود اما مسائل جاسوسی به نحوی است که سیستم اطلاعاتی باید موارد آن را شناسایی کند.

سخنگوی قوه? قضاییه خبر داد: حکم اعدام یک جاسوس که در راستای اهداف رژیم صهیونیستی فعالیت می‌کرد در دادگاه بدوی صادر شده اما هنوز در دیوان عالی کشور تایید نشده است.

اتهام متوجه مهدی هاشمی است

خبرنگاری پرسید، محمد هاشمی اظهار کرده که مهدی هاشمی جرم اثبات شده‌ای ندارد نظر شما در این رابطه چیست که محسنی اژه‌ای پاسخ داد: زمانی که اسم افراد برده می‌شود ما در معذوریت قرار می‌گیریم. اگر منظور ایشان این است که حکم صادر و قطعی نشده، کسی هم چنین ادعایی نکرده ولی اگر منظور ایشان اتهام است، اتهام متوجه او است.

خبرنگار دیگری از سخنگوی قوه قضائیه سئوال کرد که آیا پرونده مهدی هاشمی به صورت غیابی مورد رسیدگی قرار نمی‌گیرد که وی پاسخ داد: تشخیص این موضوع بر عهده قاضی است. در پاره‌ای از موارد نمی‌توان غیابی رسیدگی کرد و تاکنون قاضی چنین تصمیمی نگرفته است.

باید اقدامات ایجابی، اطلاعاتی و فرهنگی در کنار هم باشند

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی درباره رشد عرضی و عمقی گروه‌های انحرافی و وابسته به وهابیت در دانشگاه‌ها گفت: این قضاوت که فعالیت این گروه‌ها عمقی و عرضی زیاد‌تر شده را نمی‌دانم. آنچه دستگاه‌های رصد کننده گزارش می‌دهند این را به ما نمی‌گوید که حداقل از نظر عرضی فعالیت این گروه‌ها افزایش یافته باشد به نظر ما نسبت به گذشته کمتر شده ولی الان هم زیاد است.

اژه‌ای با تاکید بر کافی نبودن برخورد قضایی در این موارد گفت: اگر برخورد سلبی و ایجابی، اطلاعاتی و انتظامی و کار فرهنگی در کنار کار قضایی صورت نگیرد، به سرانجام نهایی نمی‌رسد. باید اقدامات ایجابی، اطلاعاتی و فرهنگی را در کنار هم داشته باشیم.

وی در ادامه گفت: وزارت اطلاعات یک شبکه را در همین زمینه کشف کرد که پرونده آن به دادگاه رفت. اگر هماهنگی بین دستگاه‌ها به همین سرعت و بهتر و بیشتر جلو رود، تاثیر بسزایی خواهد داشت. در اهواز هم فردی که اتهاماتی از این قبیل داشت به اعدام محکوم و حکم او قطعی و اجرا شد.

خبرنگاری پرسید شما فرمودید عزمتان برای مبارزه با مفسدان جزم است، اما در برخی موارد نمی‌توانید اقدامی انجام دهید آیا منظورتان نداشتن تجهیزات است یا اعمال نفوذ، که محسنی اژه‌ای پاسخ داد: منظورم اعمال نفوذ نبود، منظورم کمک‌های نیروی انسانی و سایر دستگاه‌ها و داشتن قاضی کافی، کیفی و تخصصی بود.

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط انقلابی 89/11/12:: 8:59 عصر     |     () نظر